Perşembe, 22 Ağustos 2013 14:30

3. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. ( 7-9 Mart 2013 )

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu’nun 7-9 Mart 2013 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 3.Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’ne İzmir’den Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu öğrencileri ile olarak 44 öğrenci ve Tarım Topluluğu Koordinatörü ve EÜ Ziraat Fakültesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm.L.Yeşim SAYGILI ile katılım gösterilmiştir.

Kongre toplam 7 oturumda gerçekleşmiştir. Bu oturumlar sırasıyla şöyledir ;
1.    Türkiye’ de Tarımın Önemi ve Kırsal Kalkınma, Modern Teknolojilerin Tarımda Kullanımı
2.     Türkiye'de Eğitim, Ar-Ge ve Yayım Uygulamaları
3.    Organik Tarım ve Biyolojik Mücadele Yöntemleri Ülkemizde Pestisit Kullanımı, Kalıntı ve Dayanıklılık Sorunları
4.    Türkiye’ de Damızlık Hayvan Üretim Stratejsi
5.    Türkiye’ de Tohumculuk, Süs Bitkilerinin Ülke Tarımındaki Yeri ve Geleceği
6.    Bilimsel Çalışmalar
7.    Davetli Konuklar; Sektör Paydaşları ve Öğrenci Buluşması

Kongrede 6 öğrenci poster bildirileriyle, 10 öğrenci sözlü bildiri ve sunumlarıyla katılım göstermiştir.

POSTER SUNUMLAR
Bilge Nur OBAOĞLU – İzmir Özbaş Tütün Çeşidine Uygulanan 10 Farklı Gübre Çeşidinin Kalite ve Verime Etkileri
Merve AKTAŞ – Kırsal Kalkınma ve Tarımda Artan Hegemonya
Samet ÇETİNKAYA, Korhan ZENGİN – Süs Bitkilerinin Ülke Tarımındaki Yeri Ve Geleceği
Ceren ER, Remziye ÇİZMECİ –  Türkiye'de Tohumculuk ve Hibrit Tohumların Önemi
Yiğithan BALTA – Hassas Tarım Teknolojisi
Yasemin ÜN, Güzin ERGENOĞLU – Organik Tarım Ve Biyoteknik Mücadele Yöntemleri
SÖZLÜ SUNUMLAR
Merve AKTAŞ – Türkiye’de ve Dünyada Açlık, Tarım Nereye Gidecek?
Canan KADIOĞLU - Organik Tarımda Allelopati Kullanımı
Şebnem KÖKLÜ - Geçmişi ve Bugünü ile Türkiye Tohumculuğu
Çiğdem ÇİÇEK - Türkiye’de Tarla Bitkileri Tohumculuğunun Gelişimi ve Değerlendirilmesi
Onur BULUT - Organik Tarım ve Biyolojik Mücadele Yöntemleri
Cansu KENAR - Türkiye’de Tohumculuk
Gizem TUNÇER -  Organik Tarım ve Biyolojik Mücadele Yöntemleri
Ahmet BAŞER, Abdullah Emre BAŞAK - Türkiye Tavukçuluğunda Teknolojik Stratejisi ve Hibrit Üretim Çeşitleri
Mustafa Koray UĞUR - Kırsal Kalkınmada Kooperatifçilik ve Üreticiler için Önemi
Yasin ÇAĞLAR - Topraksız Serada Kısmi Kök Kuruluğunun Biber Yetiştiriciliğine Etkileri

Kongre kapsamında 9 Mart 2013 tarihinde Aspendos Antik Tiyatrosu, Batı Akdeniz Araştırma Enstitüsü ve Düden Şelalesi’ne gezi düzenlenmiştir.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi poster ve sözlü sunum sayısı olarak en çok katılım gösteren üniversite olmuştur. Bunun yanında Ege Üniversitesi öğrencileri sunumlardaki kaliteli performansları ve oturum sonlarında yapılan soru-tartışma kısımlarındaki aktiflikleri ile büyük ölçüde etkinlik göstermişlerdir. Ev sahibi Akdeniz Üniversitesi ve diğer Ziraat Fakültesi öğrencileri, Ege Üniversitesine öncelikle bu kongrenin öncülüğünü yapmalarından ve 3.Ulusal Tarım Öğrenci Kongresinde gösterdikleri etkin katılımlarından dolayı tebrik ve teşekkür etmişlerdir.
7-9 Mart 2013 )
Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.