Perşembe, 22 Ağustos 2013 14:38

EÜ Ziraat Fakültesi, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı arasında organik tarım ile ilgili proje başlatıldı. ( 8 Mart 2013 )

Fakültemizin KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile 2010 yılında yaptığı işbirliği protokolü kapsamında, 2013-2015 yıllarını kapsayacak üç yıllık “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Organik Tarım ve Bağlı Sektörlerin Geliştirilmesi, Tüketicilerde Farkındalığın Arttırılması” projesinin uygulama aşaması başlamıştır. Bu kapsamda, KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından 8 Mart 2013 tarihinde Bakanlıkta düzenlenen basın toplantısına Dekanımız Prof.Dr. F. Akın OLGUN ve Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ katılmışlardır. Projenin amacı, Kıbrıs’ta organik tarımı yaygınlaştırmaktır. Ayrıca bunun yanında turizm potansiyeli de dikkate alınarak çevreye sağlıklı ürünler sunan organik tarımsal üretimin avantajlarını kendi bünyesinde yerleştiren “agro turizm” faaliyetlerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.