Çarşamba, 30 Ekim 2013 16:28

Atatürk Araştırmacısı Yazar İlknur GÜNTÜRKÜN KALIPÇI Fakültemizde Konferans verdi.

Atatürk ve Cumhuriyet günleri kapsamında 25 Ekim 2013 tarihinde Atatürk araştırmacısı, yazar İlknur GÜNTÜRKÜN KALIPÇI Fakültemiz Feyzi Önder Konferans Salonunda ‘Çevre ve Doğa Anlayışıyla ATATÜRK’ Konulu Konferans vermiştir. Konferansa Dekan Yardımcımız Prof.Dr. Hülya İLBİ, İşletmeler Koordinatörü Prof.Dr. Harun YALÇIN, Fakültemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri katılmışlardır. Sayın KALIPÇI, Atatürk’ün çevreye verdiği önemden ve çevre konusunda yaptıklarından bahsetmiştir. Öğrencilerimizin büyük bir ilgiyle dinlediği konferans Atatürk’ün bilinmeyen bir çok yönünü de ortaya çıkarmıştır.

Prof.Dr. İlknur Güntürkün KALIPÇI' nın Özgeçmişi

Türk yazar. 1974 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Felsefe Tarihi Bölümü’nü bitirerek aynı bölümde asistanlığa başlamıştır. Daha sonra meslek hayatına lisede felsefe öğretmeni olarak devam eden Kalıpçı 1985 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Atatürkçülük eğitimini tamamlamış ve yaptığı çalışmalar nedeniyle 1996 yılında T. C Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Başkanlığı Haberleşme Üyeliğine seçilmiştir. 17 senedir yaptığı araştırmaları, yurtiçi ve yurtdışı pek çok merkezde uyguladığı bir metodla konferanslar halinde sunmaktadır. Pek çok ödül sahibi olan Kalıpçı’nın ‘Atatürk ve Türk Kadını’, ‘Atatürk ve Eğitim’, ‘Atatürk ve Politika’, ‘Atatürk Basın ve Bursa’ konulu kitapları bulunmaktadır. Kalıpçı evli ve iki çocuk annesidir.