Dekan Yardımcısı - Prof. Dr. Banu YÜCEL

Prof. Dr. Banu YÜCEL
Tel : (232) 311 26 11 - (232) 388 18 60

HAKKINDA

İzmir’de 1991 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’nde lisans öğrenimini bitirmiş, 1993 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü’ne “Araştırma Görevlisi” olarak atanarak, akademik yaşama başlamıştır. E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans öğrenimini 1994, Doktora öğrenimini 1999 yılında tamamlamıştır. 2002 yılında “Yardımcı Doçent” ve 2006 yılında “Doçent”, 2013 yılında “Profesör” unvanı almıştır. TÜBİTAK tarafından beş kez ve EBİLTEM tarafından iki kez “ulusal bilim teşvik ödülü” almış, arıcılık konusunda üreticilere çeşitli kurslar vermiş, çok sayıda konferanslara katılmış, yüksek lisans ve doktora tez yöneticiliğinin yanı sıra çeşitli ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlik ve editörlük yapmış, yurt dışında ders vermiş ve kurslarda eğitmenlik görevinde bulunmuştur. BAP, DPT, TÜBİTAK destekli çeşitli projelerde yürütücü ve araştırıcı olarak çalışmıştır. 2015 yılında “Ulusal Bal Tanıtım Derneği” tarafından bal ve arı ürünleri sektöründeki bilimsel çalışmaları nedeniyle “Altın Arı” ödülüne layık görülmüştür. Haziran 2017’de “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı”, 2 Kasım 2018’de “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcılığı” görevlerine atanmış olup halen Arıcılık konusundaki bilimsel çalışmalarını sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce bilmekte olup, bir kızı vardır.

Ek Bilgi

• Profesör: 2013, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Türkiye
  • Doçent: 2006, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Türkiye
  • Yardımcı Doçent: 2002, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Türkiye