Dekan - Prof. Dr. Nedim KOŞUM

Prof. Dr. Nedim KOŞUM
Tel : (232) 311 26 01 - (232) 388 10 15

HAKKINDA

22.12.1963 yılında Tosya'da (Kastamonu) doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tosya ve Kastamonu'da tamamladı. Anadolu'daki ilk lise olan Kastamonu Abdurrahmanpaşa lisesi mezunudur. 1985 yılında Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümünü bitiren Prof. Dr. Nedim KOŞUM, Ekim 1986'da Araştırma Görevlisi olarak aynı bölüme atandı. 1988 yılında EÜ Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Yüksek Lisansını başarıyla tamamlayarak "Ziraat Yüksek Mühendisi" oldu. Doktora çalışması yapmak üzere 1989 yılında Federal Almanya'ya giden KOŞUM, Giessen Justus-Liebig Üniversitesi Hayvan Yetiştirme ve Evcil Hayvanlar Genetiği Enstitüsü'nde koyunlarda üreme ve yapay tohumlama konusundaki doktora çalışmasını tamamlayarak 02 Eylül 1994 tarihinde "Tarım ve Çevre Bilimlerinde Doktor" ünvanı aldı. Aynı yıl İzmir EÜ Ziraat Fakültesi'ndeki görevine döndü. 02.11.2000 tarihinde "Üniversite Doçenti" oldu. 08.11.2006 tarihinde EÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme ve Islahı Anabilim Dalı'na Profesör olarak atanan Nedim KOŞUM, evli ve 4 çocuk babası olup Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Ek Bilgi

• Profesör: 2006, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Türkiye
  • Doçent: 2000, Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Bölümü, Türkiye
  • Doktora: 1994, Justus-Liebig-Universität, Institut für Tierzucht, Almanya