Çarşamba, 01 Ekim 2014 16:23

4. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi Süleyman Demirel Üniversitesinde gerçekleştirildi (24-26 Nisan 2014)

Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Kulübü’nün 24-26 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 4.Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’ne İzmir’den Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu öğrencileri olarak 34 öğrenci ve Tarım Topluluğu Koordinatörü ve EÜ Ziraat Fakültesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm. L.Yeşim SAYGILI ile katılım gösterilmiştir.

Kongre toplam 6 oturumda gerçekleşmiştir. Bu oturumlar sırasıyla şöyledir ;
1.   Gül Oturumu
2.    Elma Oturumu
3.   Toprak Oturumu
4.    Kiraz Oturumu
5.    Halı Oturumu
6.    Doğa ve İnsan Oturumu

Kongrede 21 öğrenci poster bildirileriyle, 9 öğrenci sözlü bildiri ve sunumlarıyla katılım göstermiştir.

POSTER SUNUMLARI

Fatih BAKİ-Ali AYDOĞAN:Türkiye’ De Organik Bal Üretimi Ve Pazarlaması

Melike GÜNAYDIN-Tuğba ÖZDEVECİ: Gıda Güvenliği ve Tarım

Burhan LÖKER-Ceren ER: Türkiye’de Mısır Tarımı

Salih ADALI- Semih ÖCAL: Gıda Güvenliği Ve Tarım (AB’de ve Türkiye’de Gıda Güvenliği)

Ece KADER:Gıda Güvenliği ve Tarım

Pelin ÖN-Ece YÜRÜK: Kırsal Alanda Çalışan Kadınların Kalkınma Açısından Önemi

Korhan ZENGİN-Ahmet YÜCEL: Şeker Pancarı

Nuriye TEMEL: Türkiye’de Tohumluk Fide ve Fidan Üretimi ve Kullanımı

Şeyda SEVİNÇ-Mehmet DENKTAŞ: Türkiye’de Arazi ve Su Kaynaklarının Yanlış Kullanımı

Ümmü ATILGAN-Yasemin ÜN: Organik Tarım

Selma AKHAN-Ramazan COŞKUN: Çiftleşmeyi Engelleme (Şaşırtma) Tekniği

Aykut KÜPÇÜ: Hayvan Islahı Üzerine Yapılan Çalışmaların Süt Ve Ürünlerine Etkisi

SÖZLÜ SUNUMLAR

Alkan ÇAĞLI-Mevlüt ÇELİKBAŞ: Sütte Bulunan Doğal Antimikrobiyal Maddelerin Vücut Sağlığı Açısından önemi

Umut SUZAN-Güldane ÜNAL: Arazi Toplulaştırması

Yasin ÇAĞLAR:Modern Sebzecilik, Modern Meyvecilik ve Modern Süs Bitkileri Yetiştiriciliği (GDO)

Mustafa Koray UĞUR: Tarım ve Gıda Ürünlerinin Pazarlanmasında Coğrafi İşaretlerin Önemi

İhsan AHMETOĞLU: Tohumluk Mısır Üretimi

Gizem Başak TULUKOĞLU-İsmail KARAKAŞ: Sofralarımızdaki Süt Sağlıklı Mı ?

Kongre kapsamında 26 Nisan 2014 tarihinde Zindan Mağarası ve Meyvecilik Araştırma İstasyon Müdürlüğü’ne gezi düzenlenmiştir.
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi poster ve sözlü sunum sayısı olarak en çok katılım gösteren üniversite olmuştur. Bunun yanında Ege Üniversitesi öğrencileri sunumlardaki kaliteli performansları ve oturum sonlarında yapılan soru-tartışma kısımlarındaki aktiflikleri ile büyük ölçüde etkinlik göstermişlerdir. Ev sahibi Süleyman Demirel Üniversitesi ve diğer Ziraat Fakültesi öğrencileri, Ege Üniversitesine öncelikle bu kongrenin öncülüğünü yapmalarından ve 4.Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’nde gösterdikleri etkin katılımlarından dolayı tebrik ve teşekkür etmişlerdir. (24-26 Nisan 2014)