Salı, 27 Ekim 2015 14:42

5. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi Çukurova Üniversitesi'nde gerçekleştirildi (20-22 Nisan 2015)

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Kulübü’nün  20-22 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu 5. Ulusal Tarım Öğrenci Kongresi’ne İzmir’den Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Topluluğu öğrencileri olarak 32 öğrenci ve Tarım Topluluğu Koordinatörü ve EÜ Ziraat Fakültesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Uzm.L.Yeşim SAYGILI, Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yard . Dr. Buket KARATURHAN, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Arzu YAZGI ile katılım gösterilmiştir.

Kongre toplam 8 oturumda gerçekleşmiştir.
Kongrede 28 öğrenci poster bildirileriyle, 4 öğrenci sözlü bildiri ve sunumlarıyla katılım göstermiştir.

POSTER SUNUMLARI

Ezgi GÜRTUNALI, Gizem  Başak TULUKOĞLU: Fonksiyonel Süt Ürünleri

Gamze ERDENER: Tüketeceğimiz Peynir Bize Ne Söylüyor?

Ceren ER: Çağdaş Yaşamda Enerji Bitkilerinin Rolü

İhsan AHMETOĞLU: Hibrit Mısır

Deniz AYDOĞAN, Güneş DEMİRTAŞ: Tarımda Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar

Tuğçe KAŞKAR, Emine Nur UZUN: Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşleme

Nuriye TEMEL: Bitkisel ve Hayvansal Atıkların Değerlendirilmesi

Okan TOPAL: Tarımda Su Kaynakları Kullanımı

Emrah İLHAN: Hayvansal ve Bitkisel Atıkların Değerlendirilmesi

Hayriye YAVAŞ, Enver Nadir COŞAR: Organik, Ekolojik, Hassas Tarım Uygulamaları

Ali TAŞKIN, Hüseyin DAĞ: Hassas Tarım Uygulamaları

Umut SUZAN, Güldane ÜNAL: İklim Değişimi

Ece YÜRÜK, Pelin ÖN: Türkiye ve AB Ülkelerinde Kırsal Kalkınma Çabaları

Yasin ÇAĞLAR: GDO ve AB ile İlişkisi

Aybüke AKÇALI, Elvan ŞAHİN: Organik Pazarların Tasarımı Nasıl Olmalıdır?

İsmail DİNÇ: Pamuk Zararlıları ve Mücadelesi

Bahadır AKBAY, Ramazan COŞKUN: Tarımsal Zararlılarla Mücadele

SÖZLÜ SUNUMLAR

Batuhan GENÇ: Toprak İşlemesiz Tarım