Salı, 09 May 2017 13:40

Toprak ve Çocuk Programı

İzmir Ticaret Borsasının hazırlamış olduğu “Toprak ve Çocuk” programı kapsamında düzenlenen ilk etkinlik 5 Mayıs 2017 tarihinde Fakültemiz Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’nde gerçekleştirildi. İzmir Ticaret Borsası, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği organizasyonda “Toprak ve Çocuk” programının lansmanı yapılarak, Fakültemiz öğrencilerinin yardımı ile ilkokul öğrencilerine meyve sebze ekimi yaptırılmıştır. Etkinliğe; İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven TAŞBAŞI, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu KESTELLİ, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ, Tarım İl Müdürü Ahmet GÜLDAL, Fakültemiz Dekan V. Prof. Dr. Mustafa BOLCA, Fakültemiz Dekan Yardımcıları Prof.Dr. Burçin ÇOKUYSAL ve Doç.Dr. Ö.Hakan BAYRAKTAR ile İşletmeler Koordinatörü Doç.Dr. Emre İLKER katılmışlardır. Dekan V. Prof. Dr. Mustafa BOLCA açılış konuşmasında; özellikle teknoloji ile birlikte her şeyin sanal aleme kaydığını ve çocukların bitkilerini bile sanal ortamlarda yetiştirmeye çalıştığına atıfta bulunarak, çocuklarımızın ekim ve dikimini kendilerinin gerçekleştirdikleri sebzelerin üretim süreçlerini takip edebilecekleri bir ortamda, toprak ile birebir temasının sağlandığı bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. (5 Mayıs 2017)