Bu sayfayı yazdır
Pazartesi, 10 Temmuz 2017 15:49

“Sürdürülebilir Tarım Eğitimi” Başladı

“Büyük Menderes’te Sürdürülebilir Tarıma Doğru”Projesi çerçevesinde havzada görevli

Ziraat Mühendislerine ve Ziraat Teknikerlerine “Sürdürülebilir Tarım Eğitimi” başladı.

WWF-Türkiye ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı arasında yürütülmeye başlanan ve sosyo-ekonomik yaşam açısından olduğu kadar yüksek ekolojik ve biyoçeşitlilik değerleri nedeniyle Türkiye’nin önemli akarsu havzalarından biri olan Büyük Menderes havzasın su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir kullanımı amaçlanana “Büyük Menderes’te Sürdürülebilir Tarıma Doğru” projesi çerçevesinde bölgede görevli Ziraat Mühendislerine ve Ziraat Teknikerlerine “Sürdürülebilir Tarım Eğitimi” Ziraat Fakültesinde başladı.

Bu projede söz konusu Havzadaki tarımsal üretimde ön plana çıkan Aydın ve Denizli illerinde üretim yapan çiftçiler arasında sürdürülebilir tarım konusunda farkındalık yaratma ve kapasite (beceri) geliştirme çalışmaları yapılması öngörülmüştür. Ayrıca adı geçen illerdeki seçilmiş çiftçilere ve öğrendikleriyle ileride başka çiftçileri eğitme potansiyeline sahip eğiticilere (Ziraat Müh. ve teknikeri)  yönelik olarak sürdürülebilir tarım konusunda eğitimler verilmesi planlanmıştır.  Fakültemizin farklı bölümlerinden 12 konu uzmanı öğretim üyesinin destek verdiği eğitim çalışmasına 21 Ziraat mühendisi ve Ziraat teknikeri katılmaktadır. Eğitim 10-11 ve 12 Temmuz günlerinde 3 gün süreli devam edecektir.

Proje açılış toplantısında konuşan WWF-Türkiye proje Koordinatörü Ercan SÜTLÜ projenin tanıtımını yaptı. Ziraat fakültesi bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İbrahim DUMAN Eğitim konusunda bilgiler verdi. E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü  “Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Sistemleri” anabilim Dalı başkanı Prof. Dr. Servet Yalçın’ın bilim dalını tanıtmasından sonra Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan BAYRAKTAR katılımcılara Sürdürülebilir Tarım ve fakültemiz faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Katılımcılara hoş geldiniz derken eğitim çalışmalarında başarılar dileriz.