ziraat-fakultesi-logo

Perşembe, 22 Ağustos 2013 14:25

Fakültemiz, İzmir halkını "Organik Tarım ile Bütünleştirme" projesi kapsamında Menemen'de bulunan çiftliğinde İzmirlilere hizmet vermeye başlıyor. (19 Nisan 2012)

MENEMEN ARAŞTIRMA UYGULAMA VE ÜRETİM ÇİFTLİĞİ AÇILIŞI


                    Fakültemiz, İzmir halkını "Organik Tarım ile Bütünleştirme" projesi kapsamında Menemen'de bulunan çiftliğinde İzmirlilere hizmet vermeye başlıyor. Açılış, 19 Nisan 2012 tarihinde Rektörümüz Prof.Dr. Candeğer YILMAZ, Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Süer Anaç ve Dekanımız Prof.Dr. F. Akın OLGUN tarafından gerçekleştirildi.


Ege Bölgesi koşullarında üretilebilen birçok bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretildiği çiftlikte organik tarıma geçiş projesi kapsamında organik ve iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacı ile hobi bahçeleri oluşturulmuştur. Aileler çocukları ile birlikte hobi bahçelerinde kendi sebze ve meyvelerini yetiştirebilecek, at ile gezinti yapabilecek, çocukları oyun parkında oynarken ebeveynler doğa ile baş başa şehrin stresinden uzak bir gün geçirebileceklerdir.


Yeni açılan restorantımızda Fakültemizin kendi ürettiği ürünlerden oluşan kahvaltı ile güne başlayıp doğa yürüyüşleri ve çeşitli aktiviteler yapabilir, isteyen misafirlerimiz etrafı çam ağaçları ile kaplı olan restorantımızda yemeklerini yiyebilir ve eve dönerken satış yerimizden ürünlerimizi satın alabilirler.
Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.