ziraat-fakultesi-logo

Perşembe, 22 Ağustos 2013 15:56

"II. Ulusal Sulama ve Tarımsal Yapılar Sempozyumu" Ege Ünivesitesi, Ziraat Fakültesinde gerçekleştirilmiştir (24-25 Mayıs 2012)

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü tarafından düzenlenen "II. Ulusal Sulama ve Tarımsal Yapılar Sempozyumu" Ege Ünivesitesi, Ziraat Fakültesinde gerçekleştirilmiştir. ( 24-25 Mayıs 2012 )

Amacı, güncel teknolojiden yararlanarak tarımsal alanlardan sürdürülebilir bir biçimde daha fazla gelir elde etmek için toprak ve su kaynaklarının geliştirilmesi ve korunması ile hayvansal ve bitkisel üretim yapılarının tasarımı ve kırsal yerleşimlerin planlaması temel konularındaki gelişmeleri ortaya koymak olan sempozyumda, üni¬versiteler, araştırma enstitüleri ile diğer kamu ve özel sektör kuruluşlarında çalışan 300 den fazla araştırmacı, akademisyen ve özel sektör tem¬silcisi bir araya gelerek, araştırma sonuçları, karşılaşılan sorunlar, teknolojik gelişmeler ve çözüm yolları üzerinde tartışarak deneyimlerini paylaşmışlardır.

Sempozyumda, Tarımsal Sulama, Tarımsal Yapılar, Drenaj ve Arazi Islahı, Sulama Yönetimi, Sulama Suyu Kalitesi, Tuzluluk ve Çevre Kirliliği, Arazi Toplulaştırması, Hidroloji ve İklim Değişikliği ile Hassas Tarım konularında 107'si sözlü ve 74'ü ise poster sunum olmak üzere toplam 181 bildiri sunulmuştur.

Sempozyum kapsamında 25 Mayıs 2012'de "Sulama sektörünün Bugünü ve Geleceği" konulu bir panel de düzenlenmiştir. Prof. Dr. Tuhan AKÜZÜM'ün yönettiği Panelde Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Dr Metin TÜRKER, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İşletme ve Bakım Dairesi Başkanı Ahmet Fikret KASALAK, Türkiye Sulama Birlikleri Dernek Başkanı Mehmet ERGÜCEN, Türkiye Sulama Koop. Birliği Genel Başkanı Halis UYSAL ve Basınçlı Sulama Sanayicileri Derneği Başkanı Nuri GÖKTEPE panelist olarak yer alarak sulama uygulamalarında karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini panele katılanlarla birlikte tartışmışlardır.

 

Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.