Perşembe, 22 Ağustos 2013 16:06

"Organik Tarım Çalıştayı" Lefkoşe'de düzenlendi. (16 Mayıs 2013)

KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı  ile EÜ Ziraat Fakültesi tarafından ortaklaşa yürütülen “KKTC’de Organik Tarımın ve Bağlı Sektörlerin Geliştirilmesi, Tüketicilerde Farkındalığın Artırılması Projesi”nin ilk iş paketi kapsamında 16 Mayıs 2013 tarihinde Lefkoşe’de  Organik Tarım Çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştaya Dekanımız Prof. Dr. Akın OLGUN’un dışında  Bahçe Bitkileri Bölümünden Prof. Dr. Dursun EŞİYOK, Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ, Yrd. Doç. Dr. Zafer CAN ve Dr. Burçak İŞÇİ, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden Prof. Dr. Eşref İRGET ve Dr. Hüsnü KAYIKÇIOĞLU,  Zootekni Bölümünden Prof. Dr. Banu YÜCEL, Bitki Koruma Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Nedim ÇETİNKAYA ve Tarım Ekonomisi Bölümünden Arş. Gör. Fatih ÖZDEN katılmıştır.

Çalıştayda  KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin AMCAOĞLU ve Dekanımız Prof. Dr. Akın OLGUN’un açılış konuşmalarının ardından fakültemiz Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet ALTINDİŞLİ  tarafından organik tarımla ilgili kapsamlı bir sunum yapılmıştır. Sunum sonrası çalıştay katılımcıları farklı masalarda gruplara ayrılmışlar ve moderasyon ekibi tarafından daha önce hazırlanan sorular çerçevesinde görüşlerini belirtmişlerdir. Dile getirilen konular her masada görevli bir kişi tarafından kayıt altına alınmıştır. Ziyaretin ikinci gününde KKTC Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yetkililerin de katıldığı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir.
16 Mayıs 2013 )
Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.