ziraat-fakultesi-logo

Cuma, 23 Ağustos 2013 10:22

Türkiye'de Tarımı Öğrenecekler

Türkiye'de Tarımı Öğrenecekler

Ege Üniversitesi Almanya Giessen Justus Liebig Üniversitesi arasında yaklaşık yarım asırdır süren akademik işbirliği çerçevesinde 1982'den beri karşılıklı imzalanmış bir protokol çerçevesinde kesintisiz sürdürülen stajyer öğrenci değişim programı kapsamında bu yıl 8 öğrenci E.Ü. Ziraat Fakültesi'ne geldi.

İki köklü eğitim kurumunda karşılıklı 30 yıldır sürdürülen öğrenci değişimini sağlayan işbirliği ile bugüne değin 337 Ziraat Fakültesi öğrencisi staj çalışmalarını Almanya'da gerçekleştirmiş oldu. Bu yıl da E.Ü.Ziraat Fakültesi'nden 4 öğrencimiz şu anda Almanya'daki adı geçen üniversitede staj yapmaktadır. Program çerçevesinde bu yıl gelen öğrencilerle birlikte Almanya'dan 353 öğrenci Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde staj çalışması yaptı.

IAESTE (Uluslararası Stajyer Değişim Programı) aracılığı ile gelen öğrencileri karşılayan E.Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla SİLKÜ, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya İLBİ, Ege ile Giessen Üniversiteleri İşbirliği Koordinatörü ve Ege Üniversitesi IAESTE Temsilcisi olan Tarım Makinaları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi BİLGEN konuk öğrencilere İngilizce ve Almanca olarak Ege Üniversitesi ve İzmir'de yaşamı anlattılar.

Giessen Üniversitesi'nden gelen öğrenciler iki ay boyunca E.Ü. Ziraat Fakültesi'nin değişik bölümlerinde çalışmalara katılmaktadır. Öğrenciler için İzmir ve Ege'yi tanıtmak amacıyla teknik geziler düzenlenecektir.

Ege Üniversitesi ile Giessen Üniversitesi'nin 1963 yılından beri işbirliği içerisinde olduğunu açıklayan Prof. Dr. Hamdi BİLGEN, yıllardır aralıksız sürdürülen bu köklü ilişkilerin bilimsel işbirliğinin yanısıra kültürel, sosyal boyutunun da bulunduğunu belirtmiştir.

 

Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.