ziraat-fakultesi-logo

Cuma, 23 Ağustos 2013 10:32

"23. Uluslararası Tarım ve Gıda Uzmanları Kongresi", Sürmeli Efes Otelinde gerçekleştirildi. (27-29 Eylül 2012)

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Saraybosna Üniversitesi, Ziraat ve Gıda Bilimleri Fakültesinin ortaklaşa düzenledikleri "23. Uluslararası Tarım ve Gıda Uzmanları Kongresi", 27-29 Eylül 2012 tarihlerinde Sürmeli Efes Otelinde gerçekleştirildi. Kongrenin açılış törenine Ilidza Belediye Başkanı Prof. Dr Senaid MEMIC, Rektörümüz Prof.Dr. Candeğer YILMAZ, Saraybosna Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk CAKLOVICA, Dekanımız Prof. Dr. F. Akın OLGUN, Saraybosna Üniversitesi Dekanı Mirsad KURTOVIC, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hülya İLBİ, Saraybosna Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hamid CUSTOVIC ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal BAYSAK katılmışlardır.

 

Söz konusu kongrede Türkiye, Bosna Hersek, Hırvatistan, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Sırbistan, İran, Slovenya, Yunanistan ve ABD'den gelen 200'den fazla bilim insanı Tarım ve Gıda Teknolojileri alanlarında 200'e yakın farklı konularda birçok bilimsel çalışmayı ve yeniliği tartışmaya açmış ve kendi aralarında bilgi alış-verişinde bulunarak, bilimsel işbirliklerinin gelişmesine katkı sağlamıştır.

 

23.cüsü düzenlenen bu kongre ilk kez Türkiye'de düzenlenmiş olup, ev sahipliğini E.Ü. Ziraat Fakültesi yapmıştır. Fakültemiz, Balkan ülkeleri ile olan ilişkilerini geliştirmeyi çok fazla önemsemektedir.

 

Fakültemiz öğretim üyesi ve öğrenci değişimi, karşılıklı çalışma ziyaretleri gibi alanlarda, Saraybosna Üniversitesi Ziraat ve Gıda Bilimleri fakültesi ile uzun zamandan bu yana işbirliği içindedir. Söz konusu kongrede bu işbirliğinin bir ürünü olup, bundan sonraki süreçte bu işbirliğinin gelişmesi için daha başka bilimsel aktiviteler düzenlenecektir. Bu nedenle, Ülkemizin bölgedeki ağırlığının hissettirilmesi ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi açısından bu toplantı son derece önemlidir.

 

Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.