Çarşamba, 21 May 2014 13:02

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kurulan bazı semt pazarlarında, “Ege Ziraatin Domatesleri”; “Ziraat Fakültesi onaylı arılı domates” vb. ifadelerle EÜ Ziraat Fakültesi’nin bir ürünü olduğunu veya satılan ürünün herhangi bir özelliğinin kontrol ve onaylandığı belirten çeşitli ibarelere rastlanılmıştır.

Şu hususu özellikle belirtmeliyiz ki, EÜ Ziraat Fakültesi olarak yetiştirdiğimiz ürünlerimiz, Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü girişindeki, EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesindeki ve Ege Üniversitesi Kampüsü içerisindeki “EÜ Ziraat Fakültesi Satış Yeri” tabelalı satış yerlerinde halkımıza sunulmaktadır. Ayrıca belirtmeliyiz ki, şu ana kadar Semt Pazar Yerlerinde satışa sunulan hiçbir ürünün analizi yapılmamış ve herhangi bir özelliğinden ötürü onay verilmemiştir.

Bilgilerinize sunulur. 16 Mayıs 2014

EÜ Ziraat Fakültesi Dekanlığı