ziraat-fakultesi-logo

Cuma, 30 May 2014 12:49

Mezuniyet Töreni 2011

Fakültemiz 2011 yılı mezunlarının coşkusu                                         RESİM GALERİSİ için tıklayınız...

  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Mezuniyet Töreni Ege Üniversitesi Mötbe Salonu'nda gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın OLGUN öğretim üyeleri ve mezuniyet sevinci yaşayan öğrenci aileleri katıldı.
Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süer Anaç "Etkilerini tüm dünyanın sıkıntıyla yaşadığı bir ekonomik kriz içindeyiz. Rekabet bu durumun doğal sonucudur. Türkiye'nin avantajı genç nüfusunun fazlalığıdır. Bu avantajı iyi kullanmak için iyi eğitim şartları gereklidir. Fakat ülke olarak teknolojiyi kullanma konusunda çok gerilerdeyiz. Ülkemiz ve üniversitemizin tüm çabaları genç insan nüfusunu nitelikli insan gücüne çevirmektir." diye konuştu.



Ziraat Fakültesi 2011 Mezuniyet Töreni
Ziraat Fakültesi 2011 Mezuniyet Töreni

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ziraat Fakültesi birincisi Ayşegül Mançuhan "Öğrencilik keyifli bir süreç. Biz bu dönemi Ege Üniversitesi gibi yenilikçi, çağdaş bir üniversitede yaşama şansına sahip olduk. Biz bilgimize bilgi katmaya kararlı mühendis adaylarıyız. Egeli olarak meslek hayatına bir adım önde başlıyoruz." dedi.
Törende hazır bulunan Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Ferdan Çiftçi meslek odalarının her zaman mezun gençlerin yanında olacağını, gençlerin halkın çıkarlarını meslek çıkarlarından ayırmayan bir anlayış ile işlerini yapmaları gerektiğini söyledi.


Ziraat Fakültesi 2011 Mezuniyet Töreni
Ziraat Fakültesi 2011 Mezuniyet Töreni

"Önemli olan büyük düşünmek ve istekli olmak"

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun; "Fakültemizin kuruluş yılı olan 1955 yılından beri 17500 mezun verdik. Ülkemizin önde gelen fakültelerinden olan Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin amacı; Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, yenilikçi, üreten, sorgulayan bireyler yetiştirmektir. Çünkü bu ülkeye rehberlik edecek olanlar sizlersiniz. Büyük düşünüp istekli olduğunuz sürece başaramayacağınız hiçbir şey yoktur." sözleri ile öğrencilere moral verdi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz mezun gençlere hitaben yazdığı mesajında; Egeli olmanın ayrıcalığını her zaman hissedecek olan mezun gençlere ömür boyu başarı dileklerinde bulunduğunu belirtti. Törene katılamayan İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu mesajında; Atatürk ilke ve devrimleri ışığında eğitim almış gençlerimize ömür boyu başarı dileklerini sundu.

Konuşmaların ardından öğrencilere ve konuklara sürpriz bir müzik dinletisi sunuldu. Ege üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencilerinden Nilay Öz'ün seslendirdiği "Arkadaş" şarkısı ile hüzünlenen gençler, ardından seslendirilen hareketli şarkılar ile eğlendiler.