ziraat-fakultesi-logo

Cuma, 30 May 2014 14:24

XXII Uluslararası Tarım ve Gıda Endüstrisi Bilimsel ve Uzmanlık Kongresi

XXII Uluslararası Tarım ve Gıda Endüstrisi Bilimsel ve Uzmanlık Kongresi


Saray Bosna Üniversitesi, Tarım ve Gıda Bilimleri Fakültesi (Bosna Hersek) ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi (Türkiye), ortak olarak 28 Eylül-1 Ekim 2011 tarihleri arasında Saray Bosna'da, XXII Uluslararası Tarım ve Gıda Endüstrisi Bilimsel ve Uzmanlık Kongresi düzenlemişlerdir.


Kogrenin açılış oturumuna Bosna Hersek, Tarım, Su Yönetimi ve Orman Bakanı Suad CAMDZIC, Ilidaza Belediye Başkanı Prof.Dr. Seneiad MEMIC, Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof.Dr. Akın OLGUN'a vekaleten Prof.Dr. Burçin ÇOKUYSAL ve Sarajevo Universitesi Tarım ve Gıda Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mirsad KURTOVİÇ katılmışlardır. Ayrıca kongerye Fakültemiz'den Prof.Dr. Rıza AVCIOĞLU, Prof.Dr. Emine BAYRAM, Yrd.Doç.Dr. Buket KARATURHAN, Ar.Gör. Arzu YAZGI, Ar.Gör.Dr. Gülcan DEMİROĞLU, Ar. Gör.Çiğdem SÖNMEZ ve Ar.Gör. Özgür TATAR bildirili olarak katılmışlardır.


Türkiye, Arnavutluk, Bulgaristan, Sırbistan, Slovenya, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Kosova ve Bosna Hersek'ten oldukça fazla sayıda bilim insanının katıldığı, toplantıda 150'den fazla bilimsel eser beş ayrı başlık (hayvansal üretim, bitkisel üretim, kırsal kalkınma ve tarım endüstrisinde sürdürülebilir gelişim, gıda teknolojisi ve poster bölümü) altında sunulmuştur.


Araştırıcıların, üreticilerin, ülke temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bir araya geldiği bu toplantıda, katılımcılar gıda ve tarım endüstrisi konusunda bilgilerini, deneyimlerini paylaşmış, tartışmalarda da ana başlıklarda bu konuların geliştirilmesinde katkı sağlamışlardır. Bir sonraki kongrenin yine ortak işbirliği ile Fakültemizde düzenlenmesine karar verilmiştir. ( 28 Eylül - 01 Ekim 2011 )


Galeri içinde gezinmek için imleci sürükleyiniz.
Slayt ve Tam Ekran özelliklerini kullanmak için bu metnin üst kısmına doğru imleci sürükleyiniz.