Salı, 10 Haziran 2014 16:27

Böcek Farkındalığı Yaratma Projesi İnceleme Gezisi yapıldı

BÖFYAP - BÖCEK OKULU PROJESİ -  (22 - 29 Haziran 2011)                                       RESİM GALERİSİ için tıklayınız...

"BÖFYAP" sözcüğü, cek Farkındalığı Yaratma Projesi sözcüklerinin ilk harflerinin kısaltmasından oluşur. Bu proje Tübitak Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında 2007 yılından bu yana parasal olarak desteklenmekte olan; Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Bitki Koruma Bölümü'nde her bir grubu üçer günlük programlar halinde gerçekleştirilen bir bilim toplum projesidir. Projenin yürütücüsü Prof. Dr. Serdar TEZCAN'dır. Yaz aylarında gerçekleşen projenin uygulanma tarihleri, TÜBİTAK'ın desteği doğrultusunda yıllara göre değişkenlik gösterir. Proje, Ege Üniversitesi'nin Ziraat Fakültesi, Tıp Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Tabiat Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görev yapan eğitmenlerin ve rehberlerin katkılarıyla gerçekleşmektedir.

BÖFYAP RESİM ATÖLYESİ
BÖFYAP RESİM ATÖLYESİ

BÖFYAP-BÖCEK OKULU projesinin başlıca amaçları

• Canlılar içinde en büyük grubu oluşturan böcek zenginliğinin farkına vardırılması,

• Böcekler konusundaki doğru bilgilerin arttırılmasına bağlı olarak bilinçlenmenin arttırılması,

• Böcek farkındalığının yaşama sokularak böceklerle daha sıcak ilişki kurulması,

• Çoğunlukla yanlış bilgilere dayanarak ortaya çıkmış olan korku ve tiksinti gibi olumsuz duyguların azaltılarak, bunun yerine böcek sevgisinin ön plana çıkarılmasıdır.

BÖFYAP GEZİSİ

BÖFYAP'IN UYGULANMA İLKELERİ NELERDİR ?

• Katılımcıların doğa, sera, laboratuvar, müze ve dersane gibi ortamlarda aktif olarak etkinliklerin içinde bulunması,

• Etkinliklerin 15-20 kişilik küçük gruplar halinde gerçekleştirilmesi,

• Bilgisayar destekli sunum tekniklerini kullanarak konuların tartışılması,

• Edinilen deneyimlerin proje sonrasında katılımcılar tarafından uygulanmasının beklenmesidir.

BÖFYAP GEZİSİ

PROJEYE KİMLER BAŞVURABİLİR ?

Katılımın ücretsiz olduğu projeye, ilköğretim okullarının 3.-7. sınıflarında okuyan (9-13 yaş aralığında) öğrenciler başvurabilir.

• Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesindeki çocuklarla, Yatılı İlköğretim Bölge Okullarında okuyanlara,

• Doğaya ve canlılar içinde en büyük grubu oluşturan böceklere ilgi duyanlara,

• Proje çalışmalarında elde edeceği deneyimi uygulamaya ve çevresiyle paylaşmaya isteklilik gösterenlere öncelik verilir.

PROJEYE BAŞVURU NASIL YAPILIR ?

Projenin kontenjanı yıllara göre değişkenlik göstermekle birlikte, sınırlıdır. Projeye başvurmak isteyen öğrencilerin, www.bofyap.ege.edu.tr adresinden daha ayrıntılı bilgi alması ve başvuru formunu doldurarak göndermeleri gerekir.