ziraat-fakultesi-logo

Cuma, 11 Temmuz 2014 14:25

Çiftlik Stajımız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Fakültemiz 2. sınıf öğrencilerinin 10 iş günü süresindeki “Zorunlu Çiftlik Stajı”, 23 Haziran – 19 Eylül 2014 tarihleri arasında 6 dönemde Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’mizde uygulanmıştır.

Toplam 88 gün süren ve 10 iş gün uzunluğundaki 6 dönemi kapsayan Yaz Stajında; 283 öğrencimiz kayıt olmuş, bunlardan 22 öğrencimiz devam etmemiş ve geriye kalan 261 öğrencimiz ise başarılı olarak staj dönemini tamamlamışlardır.

Staj dönemleri başlamadan önceki Cuma günleri gerçekleştirilen stajyer öğrencilere yönelik eğitim üç kısımdan oluşmaktadır. Eğitimin ilk kısmını; bu yıl ilk defa gerçekleştirilen ve Fakültemiz İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın tarafından sunulan “Staj Oryantasyon Sunumu” oluşturmuştur. Bu sunum içerisinde stajyerlerimize nasıl bir yerde staj yapacakları, bu yerin özellikleri ve önemi ile staj faaliyetlerinin neler olduğu görsel bir sunu ile detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Stajyerlerimizi yapacakları faaliyete hazırlayan bu sunum sayesinde, tüm staj faaliyeti özellikle de ilk iş günü geçen yıllara oranla çok daha verimli geçmiştir.

Oryantasyon eğitiminin ikinci aşamasında ise stajyer öğrencilerimizi olası meydana gelebilecek kazalara karşı bilinçlendirmeyi ve önlem alma konusunda farkındalığı yaratan “İş Güvenliği ve Ergonomi” konulu eğitimdir. Bu eğitim Tarım Makinaları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fazilet Alayunt tarafından verilmiştir. Son aşamada ise Fakültemiz Staj Koordinatörü Doç. Dr. H. Hüsnü Kayıkçıoğlu, öğrencilerimize staj süreci boyunca yardımcı olacak pratik bilgiler ve önemli detaylar paylaşılmıştır.

Staj dönemi boyunca stajyer öğrencilerimiz, Çiftliğimizde yürütülen her türlü tarımsal faaliyete ihtiyaçlar doğrultusunda katılım göstermişlerdir. Her dönem bazında gerçekleşen faaliyetler grup sorumluların raporlarında detaylandırılmıştır. Bu raporlar ve öneriler itina ile okunarak kaydedilmiştir.

Herhangi bir iş kazası yaşanmadan bitirilen bu Staj dönemi boyunca; sorunsuz bir staj dönemini geçirmemizin yanında stajyer öğrencilerimizin de bilgilendirilmelerini ve koordinasyonunu sağlayan kısacası emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürü bir borç biliriz.