Perşembe, 02 Ekim 2014 15:37

Tarım ve Gıda Uzmanları Kongresinin Ardından

Fakültemizin organize ettiği “25th International Scientific-Experts Congress on Agriculture and Food Industry” isimli kongre 25-27 Eylül 2014 tarihinde Çeşme Altınyunus Otelde gerçekleştirilmiştir. Ülke içi ve ülke dışından birçok uzmanın katıldığı kongrede, yaklaşık 250 adet sözlü ve poster sunum yapılmıştır. Yabancı katılımcılar Bosna&Hersek, Sırbistan, Hırvatistan, Makedonya, Kosova, Romanya, Almanya, Belçika, Arnavutluk, Avustralya, ABD, Fransa, İran, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Slovakya gibi ülkelerden gelmişlerdir. Kongre’de sunulan bildiriler Tarım Ekonomisi, Hayvansal Üretim, Bitkisel Üretim, Gıda Teknolojileri ve Peyzaj Mimarlığı konusunda yoğunlaşmıştır. Kongrede sunulan bildirilerin özetleri www.agricongress2014.ege.edu.tr adresinden indirilebilir. 2015 yılında yapılması planlanan bir sonraki toplantının Eylül ayının son haftası için Bosna&Hersekte yapılması kararlaştırımıştır.