Perşembe, 15 Ocak 2015 11:42

Tarım Öğretiminin 169. Yılı kutlandı

Türkiye’de tarım öğretiminin 169. Yıl Dönümünü kutlamak amacıyla gerçekleştirilen “Tarım Bayramı” etkinlikleri Fakültemiz ve ZMO İzmir Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenmiştir. 10 Ocak 2015 tarihinde Atatürk anıtına çelenk koyma ve kortej yürüyüşü ile başlayan program 13 Ocak 2015 tarihinde Fakültemiz D Blok Sergi Alanı’nda “Anılarda Ziraat Fakültesi” fotoğraf sergisinin açılışı ve EÜ Ziraat Fakültesi Prof.Dr. Feyzi ÖNDER Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin Tarımda 60 Yılı” konulu panelle devam etmiştir.

KONUŞMACILAR ;

Prof.Dr. F. Akın OLGUN (Oturum Başkanı)- (EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı)

Prof.Dr. Mehmet DOKUZOĞUZ (EÜ Ziraat Fakültesi Eski Dekanı)

Prof. Dr. Numan SUNGUR(EÜ Ziraat Fakültesi Eski Dekanı)

Prof.Dr. Semih ERKAN (EÜ Ziraat Fakültesi Eski Dekanı)

Açılış konuşmalarını; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Ahmet GÜLDAL, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Semih ÖTLEŞ, Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. F.Akın OLGUN, Ziraat Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan ÇİFTÇİ ve Fakültemiz Öğrenci Temsilcisi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü öğrencisi Korhan ZENGİN yapmışlardır. Ayrıca programda, EÜ Ziraat Fakültesi ilk mezunlarının takdim töreni yapılmış ve kendilerine belge verilmiştir. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından da Meslekte 50. Yılını doldurmuş meslektaşlarımıza plaket verilmiştir. Program, EÜ Prof.Dr. Yusuf VARDAR- MÖTBE Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Olten Quartet“ konseri ile son bulmuştur.