Pazartesi, 19 Ocak 2015 11:00

Kış Dönemi Çiftlik Stajı Tamamlandı

Fakültemiz 2. Sınıf öğrencilerinin zorunlu olarak tamamlamaları gereken 10 iş günü süresindeki “Çiftlik Stajı” yaz döneminde uygulanmaktadır. Bu dönem gerçekleştirilen staj faaliyetine katılamayan öğrencilerimize, mazeretleri Fakülte Yönetim Kurulu’nca kabul edilmek kaydıyla Kış Dönemi Staj imkânı sunulmaktadır. Bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiğimiz ve 2 Şubat – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında tek dönemde uyguladığımız kış dönemi Fakültemiz 2. Sınıf Öğrencilerinin 10 günlük “Zorunlu Çiftlik Stajı”mız başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Öğrencilerimizin teorik bilgilerini uygulama ile birleştirmeyi amaçladığımız Çiftlik Stajında, aynı zamanda öğrencilerimiz bitkisel ve hayvansal üretimin gerçekleştirildiği bir işletmeyi kendi bölümleri açısından analiz etme fırsatı da bulmaktadırlar. Staj dönemleri başlangıcında stajyer öğrencilerimize, Tarım Makinaları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fazilet N. ALAYUNT tarafından “İş Güvenliği ve Ergonomi” konulu eğitim verilmiştir. Bu şekilde tarımsal faaliyetler sırasında ortaya çıkabilecek kaza unsurları anlatılmış ve aynı zamanda bunlardan korunma yolları da belirtilmiştir. Bu eğitimin ardından Fakültemiz İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun YALÇIN, Fakültemiz Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliğimiz ile ilgili görsel bilgileri aktarmıştır. Stajyer öğrencilerimiz stajlarına başlamadan önce, stajlarını gerçekleştirecekleri yer ile ilgili olarak geniş bir bilgiye sahip olmuşlardır.

Stajyer öğrencimiz, Çiftliğimizde gerçekleşen günlük tarımsal faaliyetlere katılarak pratik deneyimlerini arttırmakta ve yeni bilgiler öğrenmektedir. Katılacakları günlük faaliyetlerden önce yapılacak faaliyet ile ilgili olarak bilgilendirme toplantıları düzenlenmektedir. İlkyardım eğitimi almış dönem sorumlusu asistan arkadaşımızın eşlik ettiği öğrencilerimizin stajı, Geleneksel Mangal Partisi ile son bulmuştur. Kış dönemi stajını gerçekleştiren “42 Stajyer Öğrencilerimizi” stajları için kutlar, öğrendikleri pratik bilgilerin ve bu önemli deneyimin kendilerine yararlı olmasını dileriz.