Salı, 03 Şubat 2015 08:47

Kırsal Kalkınma ve Üreticimizin Refahı İçin El Ele Verdik (EÜ Ziraat Fakültesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi)

Fakültemiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yürüteceği, kalkınmanın sağlanması ve kırsal kesim gelirlerinin arttırılması amacıyla ‘‘İzmir’in Tarımsal Bölgelerinde Kırsal Kalkınmanın Arttırılması Mevcut Ürün/ Sistemlerin İyileştirilmesi, Alternatif Ürün/ Sistemlerin Bölgeye Kazandırılması, Tarımsal Üretimde Sürdürülebilirliğin Sağlanması Projesi” Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Candeğer Yılmaz ile  İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imzaladıkları protokol ile başladı. Havagazı Fabrikası’nda yapılan törende Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. F. Akın OLGUN, proje ile ilgili detaylı bilgi vermiş ve pilot bölge olarak ilk uygulamaların Karaburun Yarımadasında gerçekleştirileceğini belirtmiştir. Proje kapsamında planlanan tüm faaliyetler İzmir’in diğer tarımsal bölgelerinde de hayata geçirilecektir. Törene, İzmir ilçelerinin belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Fakültemiz dekan yardımcıları Prof.Dr. Hülya İLBİ ve Prof.Dr. Ferruh IŞIN, İşletmeler Koordinatörü Prof.Dr. Harun YALÇIN, Fakültemiz öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katılmışlardır.