ziraat-fakultesi-logo

Perşembe, 16 Nisan 2015 11:26

İZKA 2015 Yılı Mali Destek Programlarını İlan Etti

İzmir Kalkınma Ajansı 14 Nisan 2015 tarihi itibariyle “Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma” ve ”İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması” mali destek programlarını ilan etti.

İZMİR KALKINMA AJANSI’NDAN 20 MİLYON TL MALİ DESTEK

İzmir Kalkınma Ajansı 14 Nisan 2015 tarihi itibariyle iki yeni mali destek programı başlattı. Çeşme, Güzelbahçe, Karaburun, Seferihisar ve Urla ilçelerini kapsayan Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı’na 10 Milyon TL, Beydağ, Dikili, Karaburun, Kınık ve Kiraz ilçelerini kapsayan İlçeler Arası Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı’na 10 Milyon TL olacak şekilde toplam 20 Milyon TL’lik kaynağın başarılı projeler yoluyla kullandırılması hedefleniyor.

Her iki programın kar amacı güden bileşenlerine KOBİ vasfı taşıyan işletmeler ile kamu kontrolündeki işletmeler başvurabilecek iken kar amacı gütmeyen bileşenlerine ise kamu kurumları, belediyeler veya tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, ,üniversiteler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, dernekler, vakıflar, kooperatifler ve birlikler başvurabilecek. İlçeler Arası Gelişmişlik Farkının Azaltılması Mali Destek Programı kapsamında küçük ölçekli altyapı bileşeninde ise kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, organize sanayi bölgesi yönetimleri ile kooperatifler ve birlikler uygun başvuru sahibi olabilecek.

Her iki program için başvuruların internet üzerinden 3 Temmuz 2015 tarihine kadar tamamlanması ve destekleyici belgeleri de içeren başvuru dosyalarının 10 Temmuz 2015 tarihine kadar Ajansımıza teslim edilmesi gerekiyor.

Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı detayları için tıklayınız.

İlçeler Arası Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı detayları için tıklayınız.