Perşembe, 28 May 2015 10:51

Fakültemizin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü “Yarımada Projesi” hayata geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çeşme, Karaburun, Urla, Seferihisar, Güzelbahçe, Menderes ve Selçuk ilçelerindeki ekonomik potansiyeli ve bölge halkının refah düzeyine artırmaya yönelik Yarımada Projesi hayata geçti. Proje ile ilgili ilk somut adımı Urla’nın Kuşçular Mahallesi’nde atıldı. Kuşçular’daki sembolik dağıtıma İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. F.Akın Olgun, Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan ve Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç ile üreticiler katıldı.Yarımada'da hayvancılığı desteklemek amacıyla 19 üreticiye bölgeye özgü, dünyanın sayılı süt ırklarından biri olan Sakız Koçu ve Koyunu ile Karaburun Keçisi ve Tekesi dağıtıldı. Ayrıca Proje kapsamında ilk etapta 153 üreticiye de arılı ve arısız kovan da dağıtıldı. Arı üreticilerine, Fakültemiz Mordoğan üretim çiftliğinde eğitimler verilecektir. Ayrıca Yarımadanın diğer ilçelerinde Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından eğitimler verilmeye devam edecektir. (25 Mayıs 2015).