ziraat-fakultesi-logo

Pazartesi, 17 Ağustos 2015 08:42

Almanya Giessen Justus Liebig ve Bosna-Hersek Saraybosna Üniversitesi’nden 11 Stajyer Öğrenci Türkiye'de Tarımı Öğreniyorlar

Ege Üniversitesi ile Almanya Giessen Justus Liebig Üniversitesi arasında yaklaşık yarım asrı aşan süre boyunca sürdürülen ve yeni bir işbirliği olarak da Fakültemiz ile Saraybosna Üniversitesi arasında 5 yıldır sürdürülen akademik işbirliği çerçevesinde stajyer öğrenci değişim programı kapsamında bu yıl 11 öğrenci Fakültemize geldi. IAESTE kanalıyla üniversiteler arasında karşılıklı kesintisiz sürdürülen bu stajyer öğrenci değişimi programları çerçevesinde bu yıl gelen öğrencilerle birlikte bugüne değin Almanya'dan 372 yabancı öğrenci ve Saraybosna’dan 10 öğrenci Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde staj çalışması yaptı.

IAESTE (Uluslararası Stajyer Değişim Programı) aracılığı ile gelen öğrencileri karşılayan EÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Atilla SİLKÜ, Fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Hülya İLBİ ve Giessen ile Ege Üniversiteleri İşbirliği Koordinatörü ve Ege Üniversitesi IAESTE Koordinatörü olan Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hamdi BİLGEN konuk öğrencilere İngilizce ve Almanca olarak Ege Üniversitesi ve İzmir'de yaşamı anlattılar.

Giessen ve Saraybosna Üniversiteleri'nden gelen öğrencilerin iki ay boyunca EÜ Ziraat Fakültesi'nin değişik bölümlerinde çalışmalara katılmaktadır. Öğrenciler için İzmir ve Ege'yi tanıtmak amacıyla teknik ve kültürel geziler düzenlenmektedir.