ziraat-fakultesi-logo

Salı, 13 Ekim 2015 13:16

Fakültemiz 2. sınıf öğrencilerinin “Zorunlu Çiftlik Stajı”, 22 Haziran – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında uygulanmıştır.

Bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Fakültemiz 2. sınıf öğrencilerinin 10 iş günü süresindeki “Zorunlu Çiftlik Stajı”, 22 Haziran – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında 6 dönemde Menemen Araştırma, Uygulama ve Üretim Çiftliği’mizde uygulanmıştır.

Toplam 81 gün süren ve 10 iş gün uzunluğundaki 6 dönemi kapsayan Yaz Stajında; 358 öğrencimiz kayıt olmuş, bunlardan 28 öğrencimiz devam etmemiş ve geriye kalan 258 öğrencimiz ise başarılı olarak staj dönemini tamamlamışlardır.

Staj dönemleri başlamadan önce Cuma günleri gerçekleştirilen stajyer öğrencilere yönelik eğitim üç kısımdan oluşmaktadır. Eğitimin ilk kısmını; Fakültemiz İşletmeler Koordinatörü Prof. Dr. Harun Yalçın tarafından sunulan “Staj Oryantasyon Sunumu” oluşturmuştur. Bu sunum içerisinde stajyerlerimize nasıl bir yerde staj yapacakları, bu yerin özellikleri ve önemi ile staj faaliyetlerinin neler olduğu görsel bir sunu ile detaylı bir şekilde anlatılmıştır. Stajyerlerimizi yapacakları faaliyete hazırlayan bu sunum sayesinde, tüm staj faaliyeti özellikle de ilk iş günü geçen yıllara oranla çok daha verimli geçmiştir.

Oryantasyon eğitiminin ikinci aşamasında ise stajyer öğrencilerimizi olası meydana gelebilecek kazalara karşı bilinçlendirmeyi ve önlem alma konusunda farkındalığı yaratan “İş Güvenliği ve Ergonomi” konulu eğitimdir. Bu eğitim Tarım Makinaları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fazilet Alayunt tarafından verilmiştir.

Son aşamada ise Fakültemiz Staj Koordinatörü Doç. Dr. H. Hüsnü Kayıkçıoğlu tarafından öğrencilerimize staj süreci boyunca yardımcı olacak pratik bilgiler ve önemli detaylar paylaşılmıştır.

Staj dönemi boyunca stajyer öğrencilerimiz; Menemen Araştırma Uygulama ve Üretim Çiftliğimizde, Mordoğan Araştırma, Uygulama ve Deneme İstasyonumuzda, Konserve Fabrikamızda, Kampüs ve Hastane Satış Yerlerimizde yürütülen her türlü faaliyete ihtiyaçlar doğrultusunda katılım göstermişlerdir. Her dönem bazında gerçekleşen faaliyetler grup sorumluların raporlarında detaylandırılmıştır. Bu raporlar ve öneriler itina ile okunarak kaydedilmiştir. Staj dönemi boyunca emek göstererek çalışmalara katılan tüm stajyer öğrencilerimize içten ve gayretli çalışmaları nedeniyle teşekkür ederiz.

Herhangi bir iş kazası yaşanmadan bitirilen bu Staj dönemi boyunca; sorunsuz bir staj dönemini geçirmemizin yanında stajyer öğrencilerimizin de bilgilendirilmelerini ve koordinasyonunu sağlayan kısacası emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize teşekkürü bir borç biliriz.