Pazartesi, 16 Kasım 2015 15:10

Kampüsten Sofraya Projesi Başlatıldı, Öğrencilerimiz İlk Fidelerini Dikti

Öğrencilerimiz, kampüste Dekanlığımıza ait olan parsellerde hem üretecekler hem öğrenecekler. İsteyen her öğrencimiz bu uygulamadan faydalanabilecektir. 3 ve 5 kişilik gruplar halinde üretim yapacak olan öğrencilerimize hocalarımız rehberlik edeceklerdir. Kimyasal ilaç ve gübre kullanmadan tamamen organik yapılacak olan üretimlerden elde edilen ürünler öğrencilerimizin kendi tüketimleri için olacaktır. 11 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen fide dikiminde İşletmeler Koordinatörümüz Prof.Dr. Harun YALÇIN proje ile ilgili detaylı bilgi verdikten sonra, Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Dursun EŞİYOK fide  dikimi ve tohum ekimi ile ilgili bilgileri uygulamalı olarak vermiştir.  Öğrencilerimize, konu ile ilgili, Tarım Ekonomisi Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Tayfun ÖZKAYA, Halkla İlişkiler Sorumlusu L.Yeşim SAYGILI, Çevre Düzenleme Sorumlusu Gülşen ŞAHİN, Tarım Ekonomisi Bölümü yüksek lisan öğrencisi Esin SAĞLAM ve Tarım Topluluğu’ndan lisans öğrencisi Emrah İLHAN yardımcı olmuşlardır.