Cuma, 18 Aralık 2015 14:24

Dünya Engelliler Günü (KAZED Projesi)

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle, Alsancak-Dominik caddesinde EÜ Ziraat Fakültesi’nin, KAZED (Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği) ile birlikte yürüttüğü, “Biz Bunu Yaparız, Dış Mekan Süs Bitkileri Yetiştiriciliği” projesinin standı açılmıştır. Projenin amacı; zihinsel engelli çocuklarımızı bilgi ve beceri sahibi yapmak, toprağın iyileştirici gücünden faydalanıp, topluma daha sağlıklı, özgüveni yüksek, ailelerine bağlı kalmadan tek başlarına kendilerini ifade edebilen birer birey olmalarını sağlamak, sosyalleştirmek ve iş imkanı sağlamaktır.

Standın açılışına Fakültemiz Dekanı Prof.Dr. F.Akın OLGUN, İşletmeler Koordinatörümüz Prof. Dr.Harun YALÇIN, Proje Uygulama Eğitmeni, Fakültemiz Çevre Birimi Sorumlusu Zir.Müh. Gülşen ŞAHİN, Dernek Başkanı-Tülin TOPUZOĞLU, Dernek Başkan Yardımcısı Akın KOZAN, İşkur Temsilcileri ve proje öğrencileri(Dolunay, Eray, Kıvanç) katılmışlardır.