ziraat-fakultesi-logo

Salı, 22 Aralık 2015 10:41

Veda Çalıştayı ve Panel yapıldı

Veda Çalıştayı

Üniversitemiz ve Fakültemizin 60. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesinde ve 2015 Uluslararası Toprak Yılı Kapsamında Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tarafından 4 Aralık 2015 tarihinde, 2016 yılı içerisinde emekliye ayrılacak olan Prof. Dr. Nevin Eryüce ve Prof. Dr. Dilek Anaç’a atfen bir Veda Çalıştayı düzenlenmiştir. Açılış konuşmalarını Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Huriye Uysal, Türkiye Toprak Bilimi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ayten Namlı ve Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Hülya İlbi yapmışlardır. Çalıştayı Prof. Dr. Vahap Katkat, Prof. Dr. M. Ali Demiral ve Prof. Dr. Hüseyin Dikici yönetmişlerdir. Kimyasal gübreler, organik gübreler ve mikrobiyal gübreler de dahil olmak üzere bitki beslenmesi, toprak verimliliği, gübrelemeye ilişkin pek çok konunun ele alındığı çalıştayın sonuç bildirgesi, katılımcılarla yapılacak yazışmalar sonunda, çağrılı konuşmacılar ve poster sunuların metinleriyle birlikte Fakültemiz Dergisinin özel sayısında yayınlanacaktır.

Panel

Üniversitemiz ve Fakültemizin 60. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Çerçevesinde ve 2015 Uluslararası Toprak Yılı Kapsamında Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tarafından 10 Aralık 2015 tarihinde, “Yarının Güvencesi Bugünün Toprağı” adlı bir panel düzenlenmiştir. Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmalarını, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toprak Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bülent Okur, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Başkanı Prof. Dr. Huriye Uysal, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Semih ÖTLEŞ yapmışlardır. Panelde GTHB Tarım Arazileri Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Yüksel ŞAHİN, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Güngör, Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Derneği Başkanı İsmail Uğural, üreticileri temsilen Tayfun Gürcan ve Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü lisans öğrencilerini temsilen Berna Aydın ile Şeyma Darıcı konuşmacı olarak yer almışlardır.

Panelde, tarım topraklarının önündeki tehditler, mevcut yasal mevzuat, güncel ve gelecek planların içeriği olmak üzere pek çok konu detaylı bir şekilde irdelenmiştir.