ziraat-fakultesi-logo

Perşembe, 10 Ağustos 2017 08:48

Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi

Sevgili Zeytinciler,

Farklı üniversitelerimizde 5 defa düzenlenmiş ve her seferinde daha fazla ilgi ve destek görmüş olan “Ulusal Zeytin Öğrenci Kongresi”nin altıncısının zeytin diyarı olan Ege Bölgesi’nin incisi İzmir’de düzenlemekten ve sizleri burada ağırlamaktan son derece mutlu olacağız, onur duyacağız.

Zeytin, her yönüyle tartışılmaya, değerlendirmeye çok açık olan kıymetli bir ürünümüzdür. Bu anlamda yetiştiricilik, bitki koruma, besleme, sulama, hasat, yağ çıkarma, pazarlama ve sağlık konuları başta olmak üzere her konuda bilgi alış verişinin yapılacağı bu kongrede, zeytine gönül vermiş kişi ve kurumlar tarafından son yıllardaki yenilikler, gelişmeler ortaya konacaktır.

Kongre sırasında, antik çağların en önemli zeytinyağı kenti olan “Klozamenai” ya (http://www.izmirkulturturizm.gov.tr/TR,77421/klazomenai-urla.html) ziyaret yapılacak, geçmişte zeytinyağı üretiminin nasıl gerçekleştiği görülüp, günümüzün en kıymetli üretici kooperatifi olan TARİŞ’in teknolojik tesisleri gezilecektir.

Değerli öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz ve özel kuruluşlarımız, zeytin konusundaki çalışmalarınızı kongremizde sözlü bildiri veya poster biçiminde sunulmak üzere veya bu konuda bilgi almak isteyen herkesi güzel İzmir’imize bekliyoruz.

Daha ayrıntılı bilgi www.uzok.org adresinden temin edilebilir.

                                                                                              Kongre Düzenleme Kurulu Adına

                                                                                               Yrd. Doç. Dr. Hasan DEMİRKAN

                                                                                                                                                                          Kongre Başkanı

 

E posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.