Perşembe, 14 Aralık 2017 09:57

Phöenix Canariensis (Feniks) Hurma Ağacının Kesimi

Fakültemiz bahçesinde bulunan Hurma ağacına kırmız palmiye böceğinin verdiği zarar nedeniyle; Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nden gelen bu konuda uzman Ziraat Mühendislerinin tuttuğu tutanağa göre, kurallarına uygun olarak kesilerek imha edilmesine karar verilmiştir.

Kesim ve imha işlemi için Bornova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden gelen ekiple birlikte, Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü’nün mühendisleri gözetiminde önce; ağacın yaprakları kesilip sonra tepe kısmı kontakt etkili bir insektisit ile ilaçlandıktan sonra tüm tepe brandayla iyice sarılıp bağlanarak,1.5 mt altından kesilerek kalan gövde de parçalanarak, Bornova Belediyesi’nin araçları ile, imha alanına götürülerek üç metre derinliğinde bir çukur açılarak içine atılıp, üzerine kireç dökülerek imha edilmiştir. Ağacın kesiminden sonra kesilen alan iyice temizlenip ilaçlanmıştır. Bütün bu işlemlerin amacı, ağacın içindeki böceklerin kesim ve taşınması sırasında uçup sağlam Palmiye ve Feniks ağaçlarına bulaşmasını önlemektir.