Perşembe, 22 Mart 2018 15:53

Niigata Üniversitesi (Niigata, Japonya) Öğretim Üyeleri ve Öğrencileri, Glocal Age 2020 Projesi Kapsamında 19-20 Mart 2018’de Fakültemizi Ziyaret Ettiler.

Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı “Re-Inventing Japan” programı, Glocal Age 2020 (Sürdürülebilir Tarım ve Gıda Üretimi Yüksek Eğitim ve Öğretiminde Küresel Kapasite Geliştirme) projesi kapsamında Niigata ve Fukushima Üniversitelerinin öğretim üyeleri ve öğrencileri 2018 Mart kısa dönem Türkiye programına katılmışlardır. Dekanımız Prof.Dr. Mustafa BOLCA, Dekan Yardımcılarımız Prof.Dr. Burçin ÇOKUYSAL ve Doç.Dr. Hakan BAYRAKTAR’ın karşıladığı Japon ekibinin programı çok kapsamlı olarak hazırlanmıştır. Programda kültürel aktivitelerin yanı sıra bir workshop düzenlenmiştir. Bu workshop kapsamında programın ana teması “kültürler arası köprü olarak eğitim” şeklinde belirlenmiştir. Programa katılan fakültemiz ve konuk üniversitelerin öğretim üyeleri ve öğrencileri çeşitli konularda sunumlar yapmışlar ve program sonunda sertifikalarını almışlardır.