ziraat-fakultesi-logo

Cuma, 13 Kasım 2015 14:33

Flash Bellekte Kısayol Virüsü ( USB-FIX )

Flash belleklerde yer alan bu virüs önce klasörlerinizin ismiyle bir kısayol oluşturuyor, sonrada dosyalarınızın yer aldığı klasörü gizli hale getiriyor. Bazen de bellekte klasörlerin kısayollarını bile oluşturmadan tamamen gizliyor. Böylece flash belleğinizdeki bütün dosyaların silindiğini düşünüyorsunuz. Kullanıcılarımızı zor durumda bırakan bu virüsten kurtulmanın ve dosyalarınızı kolay şekilde tekrar görünür hale getirmenin yolunu adım adım anlatmaya çalışacağız.

Bu virüsü temizlemek ve bulaşmasını önlemek için iki program kullanacağız:

1-) Kaspersky ( indirmek için tıklayınız... )

2-) USB-FIX-2016 ( Windows Xp-7 ) ( indirmek için tıklayınız... )

3-) USB-FIX-2018 ( Windows 8-10 ) ( indirmek için tıklayınız... )

 

1. Adım:

Bilgisayarınıza Flash Belleğinizi taktığınız anda "Bilgisayarım'a giriniz ve Flash Belleğinizin üstünde sağ tıklayıp Kaspersky" ile tarama yaptırınız, tarama bitmeden ve olası virüsleri temizlemeden  bellek içerisine giriş yapmayınız.

 

2. Adım:

Kaspersky taramasından sonra Flash belleğinizin içerisine girdiğinizde aşağıdaki gibi bir görüntü var ise yada dosyalarınızı göremiyorsanız Kısayol Virüsü bulaşmıştır ve USB-FIX programı ile temizlememiz gerekmektedir. Lütfen 3. Adım'a geçiniz.

 

3. Adım:

Bilgisayarınıza USB-FIX programını ( indirmek için tıklayınız... ) indirme işlemi tamamlandıktan sonra Kablolu yada Kablosuz internet bağlantınızı Devre Dışı bırakmanız gerekmektedir.

Programın kurulumunu yapmak için sıkıştırılmış olan dosyanın içine giriş yapıp çalıştırınız ve masa üstünüze aşağıdaki ikonun geldiğini göreceksiniz. Lütfen 4. Adım'a geçiniz.

 

4. Adım:

Masaüstünüzdeki UsbFix programını çalıştırınız, kesinlikte internet bağlantınızın olmaması gerekmektedir. Lütfen 5. Adım'a geçiniz.

 

5. Adım:

Tarama işlemi için ReSearch, Temizleme işlemi için Clean tuşuna basınız. Ardından gelen pencerede OK tuşuna basıp devam ediniz. Lütfen 6. Adım'a geçiniz.

 

6. Adım:

Ardından gelen pencerede ise NO tuşuna basıp devam ediniz. Lütfen 7. Adım'a geçiniz.

 

7. Adım:

Tarama %100 olduğunda virüs tarama işlemi bitmiştir, Flash Belleğinize girip Boşluk karakterindeki klasörü silebilirsiniz.